In de regio Hardenberg kun je winkelen in het moderne stadscentrum, naar een pretpark gaan, met een kano de Vecht afvaren, wandelen langs historische paden of meegaan in het feestgedruis in de Klepperstad.

Al fietsend kun je genieten van ongeschonden natuur en karakteristieke boerderijen. Het afwisselende landschap op de grens tussen Duitsland, het Vechtdal en Reestdal leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht.

In de zomer periode worden in het centrum van de stad tal van leuke evenementen georganiseerd. Dit alles maakt het Vechtdal tot een ideale omgeving voor een heerlijke vakantie!

 

Alles

36 Resultaten

Koe-Safari, Vechtdal Hoeve

Alleen in Nederland in het Vechtdal Overijssel! Uniek! Een fantastisch natuurlijk uitje met familie, vrienden, collega's, kortom voor iedereen! Proef de beleving van het zeldzame oer-Hollandse Brandrode rund aan de oevers van de rivier de Vecht. Spa en Wellness voor de koe! Wij nemen u mee met een nostalgische tractor en huifkar door onze unieke kudde in dit mooie natuurgebied.

IJshoeve Bosman

Na een stevige fietstocht door het weidse landschap op de grens van Overijssel en Drenthe, gaat zo’n heerlijk ijsje van hoeve Bosman er wel in. Nog even gluren bij de koeien in de stal en de paarden in de rijbak. Lekker zo’n dagje op het boerenland. Voor het naar huis gaan, moet er uiteraard nog wel een bezoekje aan de boerenwinkel om ook de thuisblijvers te verwennen.

Kanohuur de Vecht

Ga in een kano en verken het mooie Vechtdal over rivier de Vecht. Je kunt een kano huren voor een dag deel of voor een hele dag. Er zijn verschillende routes voor de beginners en ervaren kano vaarders.

Aktief Overijssel

Beleef het samen met uw collega's, vrienden of familie. Van een uurtje kanovaren, midgetgolfen of Quardrijden. Een compleet verzorgde dag voor elk wat wils! Aktief Overijssel staat garant voor een compleet product met een zeer goede kwaliteit. Kom en beleef het zelf!

Total Outdoor Events

Total Outdoor Events verzorgt een groot aantal outdoor activiteiten op unieke boslocatie in Hardenberg. Ga bijvoorbeeld paintballen, quad rijden, terreinrijden of boogschieten. Ook organiseert en begeleid Total Outdoor Events teambuilding activiteiten. Al hun activiteiten doorbreken op een verfrissende manier de dagelijkse sleur.

Kinderspeelpad in Oud Avereest

Het kinderspeelpad is een plek waar kinderen van alles kunnen ontdekken over de natuur. Hoe is het om als vogeltje in een nestkastje te zitten? Welke diertjes leven er in een poel? Weke vlinders en insecten leven er in het Reestdal? Maar je kan er ook lekker spelen, klieren met water of klimmen en kleuteren in de bomen.

Natuuractiviteitencentrum de Koppel

Met een schepnetje waterbeestjes vangen en die dan met een zoekkaart op naam brengen. Of met een verrekijker de vogels en vlinder van dichtbij bekijken. Voor iedereen die meer wil weten over de schitterende natuur in Hardenberg en omgeving, en zin heeft in een leuk dagje uit, is een bezoek aan natuuractiviteitencentrum De Koppel een echte aanrader. Er zijn steeds wisselende exposities te zien. Je kunt er door de struintuin lopen en daarna nagenieten op het natuurterras.

De Bessentuin

Blauw, rood of zwart. Bessen: stuk voor stuk heerlijk, gezond, vers en volop aanwezig in de Bessentuin. Hier kun je de bessen, maar ook frambozen en bramen, zelf plukken!

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Vanaf dit voorjaar kan je een wereldreis maken in één dag. In Wildlands reis je samen met je expeditiegenoten door de jungle, het poolgebied en de savanne.

Dierentuin Nordhorn

De “Familie-dierentuin in het groen” is de meest geliefde uitgaansplek van het Graafschap Bentheim en ligt vlak over de grens met Nederland. Een absolute aanrader voor een leuk gezinsuitje.

Apenheul

Voor een uniek dagje uit kom je naar Apenheul. In het prachtige, groene dierenpark vind je bijna 300 apen. Daarvan loopt meer dan de helft gewoon los.

Wandelnetwerk Vechtdal

In de gemeente Hardenberg, Ommen en Dalfsen kunt u uitgebreid wandelen met 1300 km aan wandelnetwerk. Dit wandelnetwerk biedt u de mogelijkheid om de mooiste plekken van het Vechtdal en omgeving te kunnen bezichtigen.

Fietsroutenetwerk

In het Vechtdal heeft u als fietser alle tijd om te genieten van al het moois dat dit gebied u te bieden heeft. Dit doet u met behulp van de Fietsroutenetwerkkaart.

Proef en Beleef 't Boerenland

Proef en Beleef ’t Boerenland is een fietsknooppuntenroute die je langs boerderijen leidt die pure streekproducten verbouwen en/of maken.

Verhalenpunten Vechtdal

Op 30 plekken in Vechtdal zijn verhalen te beluisteren bij zogenaamde verhalenpunten. Langs de fietsroutes staan de verhaalpalen waar je op een knop kunt drukken voor de verhalen.

Paddentrek (fietsroute voor kinderen)

Knof de Kok heeft tijdens zijn verdwijning ook Ko Koppel ontmoet. Samen beleven zij veel avonturen. Ga op Paddentrek tijdens een informatieve (fiets)tocht door het leefgebied van de knofloopad en kom uit bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel.

Knof de Pad (wandelroute voor kinderen)

Ken je Knof? Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Gisteravond bakte hij nog de lekkerste pannenkoeken van Rheeze. En nu? Nu is hij weg! Verdwenen en niemand weet waarheen. Help jij mee Knof te zoeken?

Boerderijroute Reestdal (wandelroute voor kinderen)

Zijn je veters goed gestrikt? En heb je je zonnige humeur bij je? Dan ben jij er helemaal klaar voor om met meneer Beuk op ontdekkingsreis door het Reestdal te gaan. Dit is een mysterieus stukje natuur op de grens van Overijssel en Drenthe.

Tuinen Mien Ruys

Ze was in Nederland een van de eersten die zich als tuinarchitect serieus bezig hield met kleinere stadstuinen. Haar werk leeft voort in de Stichting Tuinen Mien Ruys.

De Orchideeën Hoeve

Bij vlindertuin de Orchideeënhoeve vindt u orchideeen, vlinders, tropische vissen en tropische planten zoals phalaenopsis. In de verschillende tuinen zij ook mooie volges en vlinders te vinden.

Overijssels Vechtdal

In het dal wisselen weidse akkers met prachtige vergezichten zich af met bossen en heidevelden en het spreekt voor zich dat hier talrijke fiets- en wandelroutes zijn uitgezet.

Boswachterij Hardenberg

Een groot deel van de boswachterij bestaat uit ontginningsbossen, aangelegd in de crisistijd. Maar je vindt hier ook bloemrijke hooilanden, oude rivierkronkels en vochtige heideterreintjes.

Natuurgebied Collendoorn

Verwonder je over natuur op 20 meter hoogte op een oude afvalberg. Het natuurgebied Collendoorn is wat dat betreft echt een bijzonder gebied. Opvallend zijn de gasputten in het gebied.

Het Reestdal

Het Reestdal: een schitterend en mysterieus stukje natuur. Het riviertje de Reest kronkelt zich een weg door een streek waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen.

Het Engelandsche Bos

De naam Engeland komt van weiland, en deze naam is in de omgeving vooral bekend door een klein bos, iets ten noorden van de N34, dat het Engelandsche Bosch wordt genoemd. Het gebied is heel afwisselend.

Vloeivelden de Krim

In de gemeente Hardenberg ligt ten zuidoosten van De Krim een bijzonder interessant vogelgebied: de Vloeivelden De Krim. Wanneer in de winter duizenden taigaen toendrarietganzen hier in de avondschemer neerstrijken, is dat een fenomenaal gezicht.

De Engbertdijksvennen

De Engbertsdijksvenen is een natuurgebied in Overijssel, bij Kloosterhaar ten oosten van Westerhaar-Vriezenveensewijk vlak bij de Duitse grens.

Hunebed Centrum Borger

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden.

Kalkovens Dedemsvaart

De omgeving van Dedemsvaart werd vroeger veel turf gewonnen. Op kalkoventerrein, bij het Streekmuseum de Kalkovens, vind je drie gerestaureerde kalkovens, een leshuis, een gashouder, een turfschuur en ook een authentiek turfschip.

Molen "De Bente"

Molen De Bente te Dalen is een door alleen windkracht aangedreven korenmolen, die door een beroepsmolenaar nog steeds bediend wordt.

Kasteel Bentheim

Het kasteel Bentheim is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland en werd voor het eerst in het jaar 1050 vermeld. Al meer dan vijf eeuwen is het complex in het bezit van de graven en vorsten Zu Bentheim und Steinfurt.

De Vijvertuinen van Ada Hofman

Deze schitterende 2,25 ha. omvattende vijvertuin is in 1987 aangelegd door Ada Hofman. Ongeveer 30 tuinen met daarin 50 vijvers zijn geprojecteerd rondom drie grote natuurvijvers en vormen samen de grote tuin.

Zwembad de Slag

Zwembad DE SLAG, geopend in 2016, staat op de nieuwe sportboulevard van Hardenberg.

Heuveltjes Bosbad

Het mooiste openluchtbad van Nederland. Het zwembad dat midden in het bos ligt. Het zwembad heeft meerdere glijbanen, duikplanken en een springkussen.

Recreatieplas 'De Oldemeijer'

Deze mooie recreatieplas met zandstrand is omringd door de uitgestrekte staatbossen. Dit recreatiegebied ligt op slechts 15 minuten fietsen van ons Vakantiepark.

Plopsa Indoor Coevorden

Kom gezellig naar Kabouter Plop, Bumba, K3 of de andere van Plopsa Indoor Coevorden. Je kunt spelen in ‘’Plops speelboom’’ of het ballenbak. Vermaak je tijdens de shows of ga van de glijbaan. Bleef het bij Plopsa Indoor Coevorden!

Dagrecreatie

36 Resultaten

Koe-Safari, Vechtdal Hoeve

Alleen in Nederland in het Vechtdal Overijssel! Uniek! Een fantastisch natuurlijk uitje met familie, vrienden, collega's, kortom voor iedereen! Proef de beleving van het zeldzame oer-Hollandse Brandrode rund aan de oevers van de rivier de Vecht. Spa en Wellness voor de koe! Wij nemen u mee met een nostalgische tractor en huifkar door onze unieke kudde in dit mooie natuurgebied.

IJshoeve Bosman

Na een stevige fietstocht door het weidse landschap op de grens van Overijssel en Drenthe, gaat zo’n heerlijk ijsje van hoeve Bosman er wel in. Nog even gluren bij de koeien in de stal en de paarden in de rijbak. Lekker zo’n dagje op het boerenland. Voor het naar huis gaan, moet er uiteraard nog wel een bezoekje aan de boerenwinkel om ook de thuisblijvers te verwennen.

Kanohuur de Vecht

Ga in een kano en verken het mooie Vechtdal over rivier de Vecht. Je kunt een kano huren voor een dag deel of voor een hele dag. Er zijn verschillende routes voor de beginners en ervaren kano vaarders.

Aktief Overijssel

Beleef het samen met uw collega's, vrienden of familie. Van een uurtje kanovaren, midgetgolfen of Quardrijden. Een compleet verzorgde dag voor elk wat wils! Aktief Overijssel staat garant voor een compleet product met een zeer goede kwaliteit. Kom en beleef het zelf!

Total Outdoor Events

Total Outdoor Events verzorgt een groot aantal outdoor activiteiten op unieke boslocatie in Hardenberg. Ga bijvoorbeeld paintballen, quad rijden, terreinrijden of boogschieten. Ook organiseert en begeleid Total Outdoor Events teambuilding activiteiten. Al hun activiteiten doorbreken op een verfrissende manier de dagelijkse sleur.

Kinderspeelpad in Oud Avereest

Het kinderspeelpad is een plek waar kinderen van alles kunnen ontdekken over de natuur. Hoe is het om als vogeltje in een nestkastje te zitten? Welke diertjes leven er in een poel? Weke vlinders en insecten leven er in het Reestdal? Maar je kan er ook lekker spelen, klieren met water of klimmen en kleuteren in de bomen.

Natuuractiviteitencentrum de Koppel

Met een schepnetje waterbeestjes vangen en die dan met een zoekkaart op naam brengen. Of met een verrekijker de vogels en vlinder van dichtbij bekijken. Voor iedereen die meer wil weten over de schitterende natuur in Hardenberg en omgeving, en zin heeft in een leuk dagje uit, is een bezoek aan natuuractiviteitencentrum De Koppel een echte aanrader. Er zijn steeds wisselende exposities te zien. Je kunt er door de struintuin lopen en daarna nagenieten op het natuurterras.

De Bessentuin

Blauw, rood of zwart. Bessen: stuk voor stuk heerlijk, gezond, vers en volop aanwezig in de Bessentuin. Hier kun je de bessen, maar ook frambozen en bramen, zelf plukken!

Dierentuinen

36 Resultaten

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Vanaf dit voorjaar kan je een wereldreis maken in één dag. In Wildlands reis je samen met je expeditiegenoten door de jungle, het poolgebied en de savanne.

Dierentuin Nordhorn

De “Familie-dierentuin in het groen” is de meest geliefde uitgaansplek van het Graafschap Bentheim en ligt vlak over de grens met Nederland. Een absolute aanrader voor een leuk gezinsuitje.

Apenheul

Voor een uniek dagje uit kom je naar Apenheul. In het prachtige, groene dierenpark vind je bijna 300 apen. Daarvan loopt meer dan de helft gewoon los.

Fietsen en wandelen

36 Resultaten

IJshoeve Bosman

Na een stevige fietstocht door het weidse landschap op de grens van Overijssel en Drenthe, gaat zo’n heerlijk ijsje van hoeve Bosman er wel in. Nog even gluren bij de koeien in de stal en de paarden in de rijbak. Lekker zo’n dagje op het boerenland. Voor het naar huis gaan, moet er uiteraard nog wel een bezoekje aan de boerenwinkel om ook de thuisblijvers te verwennen.

Kinderspeelpad in Oud Avereest

Het kinderspeelpad is een plek waar kinderen van alles kunnen ontdekken over de natuur. Hoe is het om als vogeltje in een nestkastje te zitten? Welke diertjes leven er in een poel? Weke vlinders en insecten leven er in het Reestdal? Maar je kan er ook lekker spelen, klieren met water of klimmen en kleuteren in de bomen.

Wandelnetwerk Vechtdal

In de gemeente Hardenberg, Ommen en Dalfsen kunt u uitgebreid wandelen met 1300 km aan wandelnetwerk. Dit wandelnetwerk biedt u de mogelijkheid om de mooiste plekken van het Vechtdal en omgeving te kunnen bezichtigen.

Fietsroutenetwerk

In het Vechtdal heeft u als fietser alle tijd om te genieten van al het moois dat dit gebied u te bieden heeft. Dit doet u met behulp van de Fietsroutenetwerkkaart.

Proef en Beleef 't Boerenland

Proef en Beleef ’t Boerenland is een fietsknooppuntenroute die je langs boerderijen leidt die pure streekproducten verbouwen en/of maken.

Verhalenpunten Vechtdal

Op 30 plekken in Vechtdal zijn verhalen te beluisteren bij zogenaamde verhalenpunten. Langs de fietsroutes staan de verhaalpalen waar je op een knop kunt drukken voor de verhalen.

Paddentrek (fietsroute voor kinderen)

Knof de Kok heeft tijdens zijn verdwijning ook Ko Koppel ontmoet. Samen beleven zij veel avonturen. Ga op Paddentrek tijdens een informatieve (fiets)tocht door het leefgebied van de knofloopad en kom uit bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel.

Knof de Pad (wandelroute voor kinderen)

Ken je Knof? Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Gisteravond bakte hij nog de lekkerste pannenkoeken van Rheeze. En nu? Nu is hij weg! Verdwenen en niemand weet waarheen. Help jij mee Knof te zoeken?

Boerderijroute Reestdal (wandelroute voor kinderen)

Zijn je veters goed gestrikt? En heb je je zonnige humeur bij je? Dan ben jij er helemaal klaar voor om met meneer Beuk op ontdekkingsreis door het Reestdal te gaan. Dit is een mysterieus stukje natuur op de grens van Overijssel en Drenthe.

Bezienswaardigheden

36 Resultaten

Hunebed Centrum Borger

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden.

Kalkovens Dedemsvaart

De omgeving van Dedemsvaart werd vroeger veel turf gewonnen. Op kalkoventerrein, bij het Streekmuseum de Kalkovens, vind je drie gerestaureerde kalkovens, een leshuis, een gashouder, een turfschuur en ook een authentiek turfschip.

Molen "De Bente"

Molen De Bente te Dalen is een door alleen windkracht aangedreven korenmolen, die door een beroepsmolenaar nog steeds bediend wordt.

Kasteel Bentheim

Het kasteel Bentheim is de grootste hoogteburcht van Noordwest-Duitsland en werd voor het eerst in het jaar 1050 vermeld. Al meer dan vijf eeuwen is het complex in het bezit van de graven en vorsten Zu Bentheim und Steinfurt.

De Vijvertuinen van Ada Hofman

Deze schitterende 2,25 ha. omvattende vijvertuin is in 1987 aangelegd door Ada Hofman. Ongeveer 30 tuinen met daarin 50 vijvers zijn geprojecteerd rondom drie grote natuurvijvers en vormen samen de grote tuin.

Attractieparken

36 Resultaten

Attractiepark Slagharen

In Attractie- & Vakantiepark Slagharen rol je van het ene avontuur in het andere. Reis van het Wilde Westen naar Mexico, vier carnaval in het oude, ritmische New Orleans en ga op zoek naar goud in Yellowstone.

Avonturenpark Hellendoorn

Verscholen in de bossen liggen ruim 30 topattracties, mooie shows en evenementen voor het hele gezin. Avonturenpark Hellendoorn biedt voor iedereen een leuk avontuur.

Plopsa Indoor Coevorden

Kom gezellig naar Kabouter Plop, Bumba, K3 of de andere van Plopsa Indoor Coevorden. Je kunt spelen in ‘’Plops speelboom’’ of het ballenbak. Vermaak je tijdens de shows of ga van de glijbaan. Bleef het bij Plopsa Indoor Coevorden!

Tuinen

36 Resultaten

Tuinen Mien Ruys

Ze was in Nederland een van de eersten die zich als tuinarchitect serieus bezig hield met kleinere stadstuinen. Haar werk leeft voort in de Stichting Tuinen Mien Ruys.

De Orchideeën Hoeve

Bij vlindertuin de Orchideeënhoeve vindt u orchideeen, vlinders, tropische vissen en tropische planten zoals phalaenopsis. In de verschillende tuinen zij ook mooie volges en vlinders te vinden.

Natuurgebieden

36 Resultaten

Overijssels Vechtdal

In het dal wisselen weidse akkers met prachtige vergezichten zich af met bossen en heidevelden en het spreekt voor zich dat hier talrijke fiets- en wandelroutes zijn uitgezet.

Boswachterij Hardenberg

Een groot deel van de boswachterij bestaat uit ontginningsbossen, aangelegd in de crisistijd. Maar je vindt hier ook bloemrijke hooilanden, oude rivierkronkels en vochtige heideterreintjes.

Natuurgebied Collendoorn

Verwonder je over natuur op 20 meter hoogte op een oude afvalberg. Het natuurgebied Collendoorn is wat dat betreft echt een bijzonder gebied. Opvallend zijn de gasputten in het gebied.

Het Reestdal

Het Reestdal: een schitterend en mysterieus stukje natuur. Het riviertje de Reest kronkelt zich een weg door een streek waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen.

Het Engelandsche Bos

De naam Engeland komt van weiland, en deze naam is in de omgeving vooral bekend door een klein bos, iets ten noorden van de N34, dat het Engelandsche Bosch wordt genoemd. Het gebied is heel afwisselend.

Vloeivelden de Krim

In de gemeente Hardenberg ligt ten zuidoosten van De Krim een bijzonder interessant vogelgebied: de Vloeivelden De Krim. Wanneer in de winter duizenden taigaen toendrarietganzen hier in de avondschemer neerstrijken, is dat een fenomenaal gezicht.

De Engbertdijksvennen

De Engbertsdijksvenen is een natuurgebied in Overijssel, bij Kloosterhaar ten oosten van Westerhaar-Vriezenveensewijk vlak bij de Duitse grens.

Recreatieplas 'De Oldemeijer'

Deze mooie recreatieplas met zandstrand is omringd door de uitgestrekte staatbossen. Dit recreatiegebied ligt op slechts 15 minuten fietsen van ons Vakantiepark.

Zwembaden en recreatiemeren

36 Resultaten

Zwembad de Slag

Zwembad DE SLAG, geopend in 2016, staat op de nieuwe sportboulevard van Hardenberg.

Heuveltjes Bosbad

Het mooiste openluchtbad van Nederland. Het zwembad dat midden in het bos ligt. Het zwembad heeft meerdere glijbanen, duikplanken en een springkussen.

Recreatieplas 'De Oldemeijer'

Deze mooie recreatieplas met zandstrand is omringd door de uitgestrekte staatbossen. Dit recreatiegebied ligt op slechts 15 minuten fietsen van ons Vakantiepark.

Sport

36 Resultaten

Kanohuur de Vecht

Ga in een kano en verken het mooie Vechtdal over rivier de Vecht. Je kunt een kano huren voor een dag deel of voor een hele dag. Er zijn verschillende routes voor de beginners en ervaren kano vaarders.

Aktief Overijssel

Beleef het samen met uw collega's, vrienden of familie. Van een uurtje kanovaren, midgetgolfen of Quardrijden. Een compleet verzorgde dag voor elk wat wils! Aktief Overijssel staat garant voor een compleet product met een zeer goede kwaliteit. Kom en beleef het zelf!

Total Outdoor Events

Total Outdoor Events verzorgt een groot aantal outdoor activiteiten op unieke boslocatie in Hardenberg. Ga bijvoorbeeld paintballen, quad rijden, terreinrijden of boogschieten. Ook organiseert en begeleid Total Outdoor Events teambuilding activiteiten. Al hun activiteiten doorbreken op een verfrissende manier de dagelijkse sleur.

Steden

36 Resultaten

0 Resultaten

Erop uit

36 Resultaten

0 Resultaten

0 Resultaten